Carlos Ramirez

Matchbox Museum Tervuren. 10-15/05 ’11

Matchbox on Tour

Exposition sur roulettes au musée

Le Matchbox on Tour se trouvera du Musée royal de l’Afrique centrale du 10 au 15 mai. Il s’agit d’un projet d’exposition sur roulettes qui parcourt la Flandre d’avril à novembre. Le box offre à deux artistes – un artiste occidental et un artiste non-occidental – l’espace pour exprimer et exposer leur vision sur la diversité et l’art, avec un lien direct avec l’endroit où se trouve le box. A Tervuren, vous pourrez voir l’artiste chilien Carlos Ramirez et la belge Hannelore van Dijck au travail.

http://matchboxontour2011.blogspot.com


10 mei 2011 // eind mei 2011
Carlos Ramirez en Hannelore van Dijck. Carlos, die zelf ook in Tervuren woont, is iets ouder en heeft zich al met heel wat beziggehouden: grafiek, schilderkunst, scenografie, choreografie. Hij kan een haast kinderlijk enthousiasme opwekken om aan zo’n project mee te werken. Samen denken met andere mensen is heel belangrijk voor hem. Hannelore van Dijck volg ik al een tijdje. Ze is vrij jong maar heeft onder andere een residentie periode in Berlijn achter de rug. Qua beeldtaal sluit ze niet meteen aan bij Carlos maar ze heeft de capaciteit om binnen een locatie te denken. Ze tekent met houtskool. Als ze een grote muurtekening heeft gemaakt, zie je de stukjes houtskool op de vloer liggen en voel je zo haar lichamelijke aanwezigheid.

Comments are closed.